Nieuws

Afgelopen week is, als vervolg op het rapport van de commissie Remkes, het rapport ‘Stikstof en natuurherstel – Onderzoek naar een ecologisch noodzakelijke reductiedoelstelling van stikstof’ verschenen. Roland Bobbink en Jan Roelofs van Onderzoekcentrum B-WARE hebben, samen met andere wetenschappers op het gebied van stikstofecologie en biodiversiteit, meegeschreven aan dit wetenschappelijke rapport.

Wij krijgen regelmatig vragen over ons cursusaanbod in Corona-tijd. Vanwege alle onzekerheden hebben we tot nu toe geen cursusprogramma online gezet. Wij hopen in het najaar weer te kunnen starten met de organisatie van fysieke cursussen. Indien u graag op de hoogte gehouden wilt worden van ons cursusaanbod, dan is dat mogelijk door u aan te melden voor onze nieuwsbrief via cursus@b-ware.eu.

Wij zoeken per direct een ervaren projectleider natuurontwikkeling (HBO+/WO) om ons team te versterken. Voor meer informatie over deze funtie zie de vacaturepagina op onze website. Solliciteren op deze vacature is mogelijk tot en met dinsdag 29 september 2020.

Vanaf heden is onze nieuwe brochure 'Waterkwaliteitsproblemen tot in de bodem uitgezocht - De relatie tussen waterbodem en waterkwaliteit' te downloaden via onze website! Het doel van deze brochure is water- en natuurbeheerders te informeren over onze kennis en ervaringen met betrekking tot:

Samen met de afdeling Aquatische Ecologie en Milieubiologie van de Radboud Universiteit heeft B-WARE recentelijk onderzoek gedaan naar het belang van bodemtype en nutriëntenbeschikbaarheid voor de ontwikkeling van riet in de Loosdrechtse Plassen. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Vogelbescherming Nederland. De aanwezigheid van goed stromingsriet is namelijk een belangrijke eis die de grote karekiet stelt aan zijn broedgebied.

Wij zoeken per direct een veldmedewerker (MBO) om ons team te versterken. Voor meer informatie over deze funtie zie de vacaturepagina op onze website. Solliciteren op deze vacature is mogelijk tot en met vrijdag 19 april 2019.

 

Voor versterking van ons laboratorium zijn wij op zoek naar een laborant met een afgeronde MLO-opleiding in de chemisch of biologische richting. Voor meer informatie zie de vacaturepagina op onze website. Solliciteren op deze vacature is mogelijk tot en met vrijdag 18 januari 2019.

In het kader van het 15-jarig bestaan van Onderzoekcentrum B-WARE hebben we afgelopen maart we een prijsvraag uitgeschreven. De prijs bestaat uit een verkennend onderzoek ter waarde van € 5.000,-. Ten eerste willen we alle inzenders hartelijk danken voor de ingestuurde ideeën! We hebben alle inzendingen doorgelezen en uiteindelijk een winnaar gekozen. En de winnaar is….. Help, Botshol stort in!

De prijsvraag

In het kader van het 15-jarig bestaan van Onderzoekcentrum B-WARE schrijven we een prijsvraag uit. De prijs bestaat uit een verkennend onderzoek ter waarde van € 5.000,-.

Wij zoeken op zeer korte termijn een Office Manager / Financieel medewerker met een afgeronde financiele opleiding op MBO+/HBO-niveau. Voor meer informatie zie de vacaturepagina op onze website. Solliciteren op deze vacature is mogelijk tot en met donderdag 8 februari 2018.

Pagina's